دانشگاه کراچی
دانشگاه کراچی که از سال 1951 به شکل رسمی کار خود را در پایتخت وقت بزرگترین کشور اسلامی جهان شروع کرد اینک یکی از بزرگترین دانشگاه های پاکستان است. البته نه دیگر کراچی پایتخت پاکستان است و نه پاکستان (پس از استقلال بنگلادش) بزرگترین کشور اسلامی جهان.
دانشگاه کراچی نزدیک به 3500 نفر کارمند دارد و حدود 41 هزار نفر دانشجو در دانشکده های مختلف آن مشغول به تحصیل هستند.
دانشگاه کراچی از لحاظ مساحت یکی از بزرگترین دانشگاه های پاکستان تلقی می شود و طیف وسیعی از رشته های مختلف را در خود گنجانده است. این رشته ها از پزشکی تا علوم مهندسی و علوم انسانی را شامل می شوند.
این دانشگاه 53 دپارتمان مختلف و 19 موسسه تحقیقاتی بزرگ در اختیار دارد که ذیل 9 دانشکده آن فعالیت می کنند. دانشکده های هنر و علوم طبیعی قدیمی ترین دانشکده ها به حساب می آیند که از اولین روزهای فعالیت دانشگاه کار خود را آغاز کرده اند.
این دانشگاه بر اساس رتبه بندی های جهانی بین 500 دانشگاه برتر جهان و 250 دانشگاه برتر آسیا قرار دارد.
همچنین دانشگاه کراچی یکی از اعضای انجمن دانشگاه های مشترک المنافع کشور انگلیس به حساب می آید. دانشگاه کراچی میزبان 4 درصد از تمام دانشجویان غیر پاکستانی است که از 23 کشور جهان برای تحصیل راهی این دانشگاه شده اند.
تحقیقات و خروجی های ارائه شده توسط دپارتمان های فیزیک و آمار دانشگاه کراچی نقش مهم و حیاتی برای پاکستان دارند.
دانشکده های فعال دانشگاه کراچی عبارتند از:
دانشکده علوم اجتماعی
دانشکده مهندسی
دانشکده مدیریت
دانشکده علوم
دانشکده علوم اسلامی
دانشکده حقوق
دانشکده پزشکی
دانشکده داروشناسی
دانشکده فیزیک
دانشگاه کراچی در گذشته میزبان اساتید بزرگی از اروپا و آمریکا بود که برای تدریس راهی این دانشگاه می شدند.
همچنین کتابخانه دانشگاه کراچی یکی از بزرگترین کتابخانه های پاکستان است که بیش از 400 هزار جلد کتاب در خود دارد. قدمت برخی از این کتب به قرن 16 میلادی می رسد. همچنین این کتابخانه محل نگهداری کتب شخصی «محمد علی جناح »بنیانگذار پاکستان نیز هست.
ساختمان کتابخانه مجموعا 6 طبقه است و مجلات آنلاین را نیز در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. تنها کتابخانه دانشگاه کراچی 130 کارمند رسمی دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دستیابی به مستندات کتاب حکایت ملک خداداد را مطالعه کنید.