نیمه شعبان/شب برات

نیمه شعبان و شب برات در پاکستان

شب نیمه شعبان در میان شیعیان به شب ولات حضرت ولی عصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف» مشهور است و میان اهل سنت به شبی پر فضیلت. آنچه بر شکوه این شب بزرگ می افزاید اهتمام هر دو طیف مسلمان به بزرگداشت آن است.

لحظه لحظه نیمه شعبان سرشار از عطر ملکوت است و بوی وصل. اهل سنت در مساجد خود جانماز پهن می کنند و به راز و نیاز با خالق خود مشغول می شوند.

شیعیان در این شب با فضیلت برای تعجیل در فرج حضرت حجت «عجل الله تعالی فرجه الشریف» دعا می کنند و سلامتی آن حضرت را طلب می کنند.

مهم این است که همه در بزرگداشت این روز دست به دست هم می دهند. نیمه شعبان را شب برات و آرزو نیز می خوانند. در برخی شهرهای پاکستان که به رود نزدیک است مردم آرزوهای خود را روی کاغذی می نویسند سپس شمعی میان آن روشن می کنند و آن را مانند قایقی زیبا به آب می افکنند.

رویت صحنه بی نظیر حرکت هزاران آرزو روی رود که هر یک شمعی روشن میان خود دارد بی نظیر و به یاد ماندنی است.

نیمه شعبان در پاکستان به لیله البرکه، لیله الرحمه و… نیز شهرت دارد و مساجد در این روز چراغانی می شوند. همچنین نوای خوش قوالی خوانی و مدح خوانی نیز در سراسر پاکستان به گوش می رسد و موسیقی دلنشینی خلق می کند.

زیارت اهل قبول و فاتحه خوانی برای آنها از دیگر رسوم مهمی است که مردم پاکستان در نیمه ماه شعبان آن را به انجام می رسانند. بسیاری از مردم در این روز روزه می گیرند و از خدای سبحان طلب مغفرت می کنند.

اعتقاد به منجی میان اهل سنت هم رایج است و در نوع عقیده آنها و شیعیان تفاوت هایی نیز دیده می شود.

برای آشنایی بیشتر با فرهنگ پاکستان کتاب حکایت ملک خداداد را بخوانید.