نساجی

نساجی

رونق نساجی در پاکستان به دلیل کشت فراوان پنبه در این کشور است. صنعت نساجی را می توان بدون هیچ اغراقی بزرگترین و مهم ترین صنعت پاکستان دانست. از آنجا که پارچه  های پاکستانی و به خصوص کتان در این کشور با بالاترین استانداردهای جهان تولید می شود بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی خواهان صنایع نساجی پاکستان هستند.

تنها توجه به این نکته که از حدود 32 میلیارد دلار صادرات سالانه پاکستان به کشورهای دیگر 19 میلیارد آن متعلق به پارچه و منسوجات پاکستانی است نشان می دهد که با چه حجم عظیمی از تولیدات مواجه هستیم.

صنعت نساجی 45% از تمام کارگران کشور پاکستان را در عرصه های مختلف خود به کار گرفته است که این یک رقم عجیب به حساب می آید. علاوه بر این پاکستان چهارمین تولید کننده بزرگ کتان در جهان و نهمین صادر کننده بزرگ آن است.

در بین ایالت های پاکستان بدون شک پنجاب اثرگذارترین ایالت در حوزه صنایع نساجی است. به طور مثال تعداد واحدهای ریسندگی بزرگ فعال در پنجاب 332 واحد است. این عدد در ایالت سند 110 واحد است و در ایالت خیبرپختونخوا عدد واحدهای ریسندگی 19 واحد است. همچنین در ایالت بزرگ بلوچستان 10 واحد در منطقه آزاد کشمیر نیز 6 واحد ریسندگی فعالیت دارند.

در بین شهرهای ایالت پنجاب نیز باید سیالکوت و فیصل آباد را از جمله مهم ترین شهرهای صنعتی دانست که واحد های مختلف در آن ها فعالیت دارند.

کتان خانگی با 24.1% و کت و شلوار صنعتی با 10.6% ، ژاکت با 7.81% و لباس های زنانه صنعتی با 7.12% صادرات سهم عمده ای از این صنعت را در اختیار دارند.

همچنین نخ پنبه نیز 6.14% از صادرات این محصول را در اختیار دارد که عدد قابل ملاحظه ای به حساب می آید.

به طور کلی لباسهای پاکستانی در نقاط مختلف جهان بازار بزرگی دارند و صادرات منسوجات از این کشور به بسیاری از کشورهای جهان صورت می گیرد برای مثال می توان به صادرات کتان اشاره کرد که 24.4% به آمریکا، 12.7% به انگلیس، 10.5%  به آلمان و 8.16% آن به هلند صادر می شود.

این در حالی است که بازهم بازار آسیایی این محصول ضعیف است و به طور مثال امارات که خریدار 1.14% از کتان پاکستان است در رتبه نخست آسیا قرار دارد!

جهت کسب اطلاعات مفید راجع به پاکستان کتاب حکایت ملک خداداد را مطالعه کنید.