گاز مایع

گاز مایع

از نظر مقدار گاز دومین واردات عمده در پاکستان تلقی می شود و نیاز بازار پاکستان از طریق کشورهای مختلفی تامین می شود.

گاز مایع که مصارف خانگی، صنعتی و حمل و نقلی دارد 8.16% از تمام واردات سالانه پاکستان را به خود اختصاص داده است.

این به آن معنا است که هر سال 6 میلیارد و 400 میلیون دلار گاز از کشورهای مختلف خریداری می شود و در پاکستان مورد استفاده قرار می گیرد.

از این مقدار بیشترین سهم متعلق به کشور قطر است که به تنهایی موفق شده است 71.5% از کل واردات پاکستان را تامین کند.

ایران که تنها تامین کننده بزرگ با حدود 904 کیلومتر مرز زمینی با پاکستان است به عنوان دومین صادر کننده بزرگ گاز به پاکستان تنها 5.55% درصد از بازار را در اختیار دارد.

نکته جالب این است که مصر با 5.07% و آنگولا با 4.6% به فاصله کمی از ایران قرار دارند ولی فاصله این کشورها تا پاکستان بسیار بیشتر از ایران است.

همچنین آمریکا 5.33% از کل بازار گاز پاکستان را در اختیار دارد و از هزاران کیلومتر دورتر تقریبا همان اندازه که ایران به پاکستان گاز ارسال می کند به خاک اسلام آباد گاز می فرستد.

گاز صادراتی به پاکستان در مناطق مختلف مورد استفاده های صنعتی و خانگی نیز قرار می گیرند و به خصوص در مناطق سردسیر گازهای پرفشار استفاده فراوانی دارند.

همانگونه که بیان شد ایران تنها کشوری است که می تواند هم به صورت زمینی و هم به صورت دریایی به پاکستان گاز ارسال کند. البته منظور از مسیر زمینی وجود مرز مستقیم است زیرا برخی دیگر از کشورها مانند ارمنستان هم با ترانزیت از طریق خاک ایران به پاکستان گاز صادر می کنند.

همچنین در میان کشورهای آسیای میانه کشور ترکمنستان نیز از طریق خاک افغانستان موفق به صادرات به پاکستان شده است.

جهت کسب اطلاعات مفید راجع به پاکستان کتاب حکایت ملک خداداد را مطالعه کنید.