خیابان غذای لاهور Lahore Food street
سفره ای هفت رنگ از فرهنگ و میهمان نوازی
لاهور نه تنها روزهای بی نظیری دارد بلکه شبهای آن نیز در عبور و مرور ریکشاها و چراغهای رنگ به رنگ مغازه ها زیبا هستند. خیابان غذا یک نقطه جذاب برای همه گردشگران است که در کتاب حکایت ملک خداداد به آن پرداخته شده است:
در نگاه اول خیابان غذای شهر لاهور به تابلوی زیبای هفت رنگی میماند که بالکن خانهها نقش و نگار اصلی آن را شکل میدهند، این خیابان که در روزگار پیش از استقلال پاکستان محل زندگی اعیان و اشراف هندو مذهب بود بعدها تبدیل به یکی از پُر رفت و آمدترین خیابآنهای شهر لاهور شد.
دانشجویان دانشگاه هنر لاهور طرح جذابی را در مورد ساختمآنهای موجود در این خیابان اجرا کرده و آنها را به شکلی منظم با رنگهای مختلف تزئین کردند، سپس با تلاش دولت ایالت پنجاب تمام مغازههای موجود در زیر این ساختمآنها تبدیل به رستوران شد و همین اتفاق سیل جمعیت لاهور را به فود استریت کشاند.
شهرت خیابان غذا در لاهور به حدی بالا رفت که در دیگر شهرهای پاکستان نیز نمونه آن ساخته شد و رونق بسیاری گرفت، در این خیابان میتوان انواع غذاهای پاکستانی را پیدا کرده و طعم آن را امتحان کرد، از غروب آفتاب تا نیمههای شب خیابان غذای لاهور محل رفت و آمد مردم و گردشگرانی است که از راه دور و نزدیک آمدهاند تا هنر دست آشپزان مشهور شهر را بچشند.
شاید تو نیز با تعجب به صفهای تهیه غذا خیره بمانی ولی برخی رستورآنهای این خیابان عمری به درازای تاریخ پاکستان دارند و صف بستن مردم هم بیدلیل نیست، انواع کباب، بریانی، خورش و… همه در این خیابان با پائینترین قیمت دراختیار مشتریان قرار میگیرند.نکته جالبتر این است که بدانی در خیابان غذای لاهور وجود دارد این است که بسیاری از مغازهها فقط غذای تخصصی خود را میفروشند و اگر قصد چشیدن چند نوع غذا را داشته باشی مجبور میشود به چند مغازه سر بزنی. در شهر لاهور چند خیابان غذا وجود دارند ولی مشهورترین آنها خیابان غذای « انارکلی» است که در نوع خود اولین به حساب میآید.
برای آشنایی بیشتر با این منطقه و مناطق مجاور آن کتاب حکایت ملک خداداد را بخوانید.