دانشگاه کامسَتس اسلام آباد

دانشگاه کامسَتس اسلام آباد

دانشگاه COMSATS اسلام آباد (CUI) که قبلا با نام موسسه فناوری اطلاعات COMSATSیا (CIIT) شناخته می‌شد، در پایتخت پاکستان قرار دارد و یک دانشگاه دولتی به حساب می‌آید. در اصل کمیسیون علمی وفناوری توسعه پایدار در جنوب (COMSATS) 4 اوت سال 1994 دراسلام آباد تاسیس شد که اینک 23کشور به عضویت آن در آمده‌اند. دانشگاه کامسَتس نیز از سال 1998 با منشور همین کمیسیون آغاز به کار کرد. نخستین پردیسCUI در آوریل 1998 تاسیس شد. این دانشگاه علاوه برپردیس اصلی خود در اسلام آباد، دارای شش پردیس کاملا فعال در لاهور، اِبَت‌آباد، واهه، اتک، ساهیوال و وهاری می‌باشد وچند پردیس آن نیزدرمراحل برنامه ریزی مختلف هستند.

موسسه CUI با تصویب پارلمان پاکستان اینک به نام دانشگاه کامستس مشغول فعالیت است.کامستس دانشگاهی سرسبز و زیباست که ساختمان آن را درختان و چمن‌زارها احاطه کرده‌اند و محیطی آرام آن به دانشجویان کمک می‌کند تا به تحقیق، پژوهش و بررسی مشغول شوند.

رتبه بندی بین‌المللی

* این دانشگاه در رده بندی تایمز بین دانشگاه‌های آسیایی و در بین دانشگاه‌های تازه تاسیس رتبه 141 را بین 150 دانشگاه برتر آسیا از آن خود کرده است.

  • دانشگاه کامستس در سال 2017 نیز توانست بین 200 دانشگاه برتر جهان رتبه 150 را به خود اختصاص دهد.
  • یکی دیگر از مهم‌ترین معیارهای ارزیابی دانشگاه‌ها نظام QS است و در این شیوه ارزیابی دانشگاه کامستس رتبه 190 را بین دانشگاه‌های آسیایی از آن خود کرده است.
  • براساس رتبه بندیQS، دانشگاهCOMSATSاسلام آباد رتبه های زیر را به خود اختصاص داده است:
  • در میان دانشگاه های برتر آسیا رتبه 190 در سال 2017
  • قرار گرفتن بین 250 دانشگاه برتر آسیا از 2014 تا 2016
  • کسب رتبه 401 در بین 500 دانشگاه برتر جهان طبق ارزیابی «QS» در حیطه علوم کامپیوتر و سیستم های اطلاعاتی در سال 2016
  • کسب رتبه 301 در زمینه ریاضیات در سال2015و 2016

ارزش علمی دانشگاه کامستس در سطح ملی

طبق ارزیابی که کمیسیون آموزش عالی پاکستان هر سال منتشر می‌کند این دانشگاه موفق شده است همواره یکی از دانشگاه‌های مطرح و کشور باشد.در سال 2015 کامستس رتبه سوم را رده‌بندی عمومی به دست آوردو علاوه بر آن رتبه دوم سودمندی تحقیقات را میان دانشگاه‌های پاکستان از آن خود کرد.در همین سال کامستس بین تمام دانشگاه‌های پاکستانی رتبه ششم را به دست آورد.

در سال 2012 این دانشگاه به عنوان برترین دانشگاه علوم کامپیوتر وفناوری اطلاعات پاکستان شناخته شد.دانشگاه فنی خاورمیانه کشور ترکیه نیز در رده بندی سال 2015 و 2016 خود از کامستس به عنوان دومین دانشگاه برتر پاکستان و یکی از هزار دانشگاه برتر جهان نام برده است.علاوه بر این کامستس موفق شده است در سال 2013 از دید QS به عنوان یک دانشگاه 3 ستاره عمومی و یک دانشگاه 5ستاره در تدریس،یادگیری تسهیلات و مشارکت نام بگیرد.

پذیرش دانشجویان بین الملل در دانشگاه کامستس

دانشجویان غیر پاکستانی می‌توانند به آسانی از شرایط خوبی که در دانشگاه کامستس فراهم شده است استفاده کنند و بعنوان متقاضی ثبت نام در این مرکز بزرگ علمی درخواست خود را ارائه دهند.کامستس کرسی‌های ویژه‌ای برای بورسیه دانشجویان خارجی دارد و در حال حاضر دانشجویانی از کشورهای ایران، سوریه، بنگلادش، افغانستان شمال آفریقا ، حاشیه خلیج فارس و.. در آن مشغول به تحصیل هستند.از آنجا که پذیرش دانشجویان خارجی می‌تواند در رتبه‌های کامستس موثر باشد این دانشگاه از حضور دانشجویان با ملیت‌های مختلف استقبال می‌کند و غیرپاکستانی‌ها می‌توانند تا سطوح عالی تحصیلات خود را در کامستس انجام دهند.

برای تحصیل در کامستس و دیگر دانشگاه‌های پاکستانی نیاز به دانستن زبان اردو نیست بلکه آشنایی با زبان انگلیسی کافی است تا مدارک توسط بخش پذیرش دانشگاه مورد ارزیابی قرار بگیرد و اگر شرایط اولیه تائید شده و صلاحیت فرد احراز شود به عنوان دانشجوی موقت پذیرش خواهد شد.هر کدام از دانشجویان خارجی که در کامستس (یا دیگر دانشگاه‌های پاکستان) پذیرفته می‌شوند می‌توانند برای صدور و یا تمدید مجوز اقامت خود از طریق کمیسیون آموزش عالی پاکستان(HEC) اقدام نمایند.

سهمیه های ویژه برای بورسیه شدن در دانشگاه کامستس

از آنجا که کامستس یکی از مراکز معتبر علمی جهان به شمار می‌رود اخذ بورسیه از آن کار ساده‌ای نیست ولی این دانشگاه تسهیلات ویژه‌ای را برای پذیرش دانشجویان خارجی در نظر گرفته که تعدادی از آن‌ها به سازمآن‌های مهم بین‌المللی و کشورهای عضو آن ارائه می‌شود به طور مثال: کامستس سالانه 50بورسیه تحصیلی را به کشورهای عضور سازمان همکاری اسلامی ارائه می کند و همچنین سازمان آموزشی علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به ISESCO  نیز 50 سهمیه دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دستیابی به مستندات کتاب حکایت ملک خداداد را مطالعه کنید.