مری Murree

مری Murree

ملکه کوهستان

یکی از بدیع ترین و زیباترین نقاط گردشگری پاکستان « مَری» نام دارد. قرار گرفتن این منطقه سرسبز در حصار کوهها و طبیعت اعجاب انگیز آن سبب شده تا مسافران فراوانی حین سفر به پاکستان گشت و گذار در مری را جز برنامه های اصلی خود قرار دهند. در کتاب حکایت ملک خداداد این منطقه بهشتی چنین توصیف شده است:

حیا و نجابت ملکه بی‌مثال کوهستان را که غرق در زیبایی است لبریز از خود کرده و مَری مهربان و زیبا خود را در حصار کوه‌هایی که به هیمالیا ختم می‌شوند مخفی کرده است، اگر قصد پای گذاشتن بر این سرزمین رویایی را داشته باشیم باید اسلام آباد زیبا را به سمت مرز پنجاب و کشمیر آزاد ترک کنیم. سه مسیر برای رسیدن به مری پیش روی ماست افرادی که عاشق هیجان هستندو وسیله سفر در دل رودخانه‌های زلال و جاده‌های کوهستانی را دارند می‌توانند از طریق تپه‌های مارگله پس از حدود 4 ساعت سفر به مری برسند، راه ساده‌تر رسیدن به مری از طریق جاده اصلی آن است که از دو مسیر «جاده مری و جاده کشمیر» به این شهر کوهستانی منتهی می‌شود و تقریبا یک ساعت و چهل دقیقه سفر را برای شما به همراه خواهد آورد.

توصیف تمام زیبایی‌های طبیعی مری کار ساده‌ای نیست و یک روزنامه‌نگار آمریکایی به نام «camil» در مورد آن می‌گوید: هر چه تصور کنی در مری رخ می‌دهد، جو آن سرشار از عشق است، دم و بازدمت فانتزی‌های بی‌تکراری هستند، جاده‌های پرپیچ و خم همراه تو به شادی می‌پردازند و بهشت و زمین را در آغوش مهربان خود می‌فشارند، در مری عاشق شدن چه ساده است…»

ملکه بی‌همتای کوهستان در بهار و تابستان حریری سبز به تن می‌کند در پائیز ترجیح می‌دهد خزی نارنجی رنگ بر اندام داشته باشد و سراسر زمستان را زیر روپوشی سپید رنگ سپری می‌کند، علت نامگذاری مری چندان روشن نیست ولی اولین بار سربازان انگلیسی در قرن 18 آن را تبدیل به پایتخت تابستانه فرمانده ایالت پنجاب کردند. مسئولین کلیسای لارنس که در این منطقه واقع است معتقدند آرامگاه حضرت مریم«س» در این منطقه قرار دارد و به همین دلیل آن را مری نامیده‌اند.

متوسط ارتفاع مری 2 هزار 900 متر از سطح دریاست و در شمالی‌ترین نقطه ایالت پنجاب قرار دارد، جاذبه‌های گردشگری فراوان مری باعث شده تا شهرتی جهانی پیدا کند و در فصول گرم سال میزبان ده‌ها هزار نفر از عاشقان طبیعت باشد.

شهر مری:

برای گردش در مری بهتر است ابتدا خود را به این شهر برسانی و گشت‌و‌گذاری در بازار مشهور آن داشته باشیم، این بازار که متشکل از صدها مغازه مختلف است محل عرضه صنایع دستی نقاط مختلف پاکستان است و نزد گردشگران محبوبیت فراوانی دارد. اگر کسی قصد داشته باشد در شهر مری اقامت کند به سادگی می‌تواند در همین راسته هتل دل‌خواه خود را بیابد.

رستوران‌های فراوانی در جاده‌های مری قرار دارند که کانون فعالیت‌شان داخل شهر مری است، «رستوران پیاز قرمز» زنجیره‌ای از فست فودهاست که در سراسر جهان شعبه دارد و مری نیز میزبان یکی از شعب آن است. در این رستوران می‌توان پیتزاهای بسیار خوبی سفارش داد، «زعفران» نامی ایرانی برای زنجیره‌ای دیگر از رستورآن‌های مری است که غذاهای ملی وبین‌المللی ارائه می‌کند. سالن این رستوران بسیار زیباست و مکانی لوکس به حساب می‌آید، این رستوران در پیچ‌و‌خم جاده‌های مری نیز شعبه دارد و می‌تواند در آلاچیق‌های خود از ما با انواع غذاهای پاکستانی پذیرایی کند. رستوآن‌هایی چون نمک مندی، آنگتی و.. نیز طرفداران بسیاری دارد و برای سفارش غذا معمولا باید در صف ایستاد.

شهر مری میان کوه‌های سرسبز واقع شده و هوای کوهستانی آن طراوت و شادابی را به انسان هدیه می‌دهد، ولی گردشگران برای گشت و تفریح در نقاط خارج از شهر همواره بی‌تاب‌تر هستند.

برای آشنایی بیشتر با این منطقه و مناطق مجاور آن کتاب حکایت ملک خداداد را بخوانید.