کراچی Karachi
شهر روشناییهای ناتمام
شهر کراچی از لحاظ اقتصادی مهم ترین شهر کشور پاکستان است و درجنوب این کشور واقع شده است. در کتاب حکایت ملک خداداد راجع به این شهر آمده است: گاهی بخشی از موجود شهرتش عالم گیر تر از خود آن میشود، کراچی و سند نیز چنین حکایتی دارند، کراچی روزگاری پایتخت پاکستان بوده ولی اینک آن را بزرگترین شهر پاکستان می دانند که مادر غریبان است و هیچ گرسنه ای در آن بی غذا نمی ماند. شهری که هنوز هم دروازه مشرق زمین است و روز و شب آغوشش را به روی میهمانان خسته خود باز کرده است.
این شهر به عنوان مرکز ایالت سِند و دوازدهمین شهر بزرگ جهان بالغ بر 20 میلیون نفر جمعیت دارد که سبب شده بزرگترین شهر پاکستان به حساب بیاید. کراچی از ابتدای استقلال پاکستان تا سال 1967 که اسلام آباد رسماً پایتخت پاکستان شود، پایتخت این کشور بود. ساحل کراچی از لحاظ اقتصادی بی نهایت برای پاکستان ارزشمند است و هنوزهم ساختمان مرکزی بسیاری از نهادها و بانکهای پاکستان در شهر کراچی است.
شهر کراچی تعطیلی ندارد و در هر ساعتی از شبانه روز وارد آن شویم مردمی را می بینیم که مشغول فعالیت هستند، این شهر بندری به تنهایی مالک حجم بزرگی از اقتصاد پاکستان است، زبان اردو در این شهر فصیح تر از هر جای دیگری است و اعتبار گذشته آن باعث شده تا هنوز هم مرکز بسیاری از اماکن دولتی و بانک های بزرگ و حتی شرکت های هواپیمایی هنوز هم در کراچی باشد. آرامگاه «محمد علی جناح» از جمله مشهورترین اماکن در شهر کراچی است.
یافتن اقامت گاه و هتل در کراچی آسان ترین کار ممکن است بسته به میزان هزینه ای که قصد داریم صرف کنیم میتوان هتل هایی لوکس و 5 ستاره ای مانند پیرل و اواری یا اقامت گاههایی ارزان قیمت تر و مناسب تر را انتخاب کرد. کراچی بی گمان یکی از ارزان ترین شهر های پاکستان است و به سادگی خود را تمام سلیقه ها و نیازها وفق می دهد. پس از استقرار در این شهر میتوان لذت سفر به یک شهر بندری بزرگ را تجربه کرد.
اگر چه این شهر بزرگ خلق و خوی صنعتی خود را نیز دارد ولی در گوشه گوشه آن میتوان سنجاب های بازیگوشی را مشاهده کرد که بین درختان نارگیل به این سو و آن سو می پرند و نظر مردم را به خود جلب می کنند، گشت و گذار در شهر میتواند از بازار های شلوغ و پر زرق و برق آن آغاز شود.
شما می توانید در کتاب حکایت ملک خداداد بصورت کامل با این منطقه زیبا آشنا شوید.