لیلا پیک Laila Peak
نقطه اوج اسکیبازان حرفهای
کوههای رفیع شمال پاکستانو به خصوص منطقه بلتستان، بهشت اسکیبازان حرفهای است زیرا پیستهای طبیعی باشیبی بسیار زیاد در آن وجود دارد که نگاه به تصاویر آن نیز دلهرهآور است. شاید نام پیستهای کشور «سوئیس»ودیگرکشورهای شمال اروپا برای علاقهمندان به اسکی بسیار مشهور باشد، ولی کمتر کسی است که بداند مناطق شمالی پاکستان تا چه اندازه برای اسکیبازان حرفهای جذاب است..
لیلاپیک خطرناکترین پیست طبیعی جهان و البته بلندترین آن است، کوهی که تنها انسانهای معدودی موفق به صعود برفراز آن شدهاند و تعداد انگشت شماری نیز توانستهاند این سه تیغه وحشتناک را رو به پایین اسکی کنند. لیلاپیک از سه قله تشکیل شده است وزمانی که به عزم فتح کیتو وارد منطقه بالترو می شوی در سمت راست خود میتوانی این سه تیغه وحشتناک را به تماشا بنشینی که بیشتر به سرنیزه هایی شباهت دارند با ارتفاع 6 هزار متر! شیب صخره های این کوه ها بین 45 تا 60 درجه است.
مشهورترین قله لیلاپیک در نزدیکی دومین کوه بلند پاکستان یعنی کی2 قرارگرفته و از نزدیکی آن قابل مشاهده است. درتابستان سال 2005 نخستین تلاش برای فرود با اسکی از این کوه توسط فردریک اریکسون و یورگن آموت کوهنورد و اسکی بازان اسکاندیناوی صورت گرفت. اگرچه آن دو نتوانستند به قله صعودکنند، اما مسیرشمال غربی کوه را با اسکی طی کردند.
حتی یک لحظه نمیتوانیم خود را جای آن دو قرار دهیم چگونه انسان به دنبال هیجان بیباک میشود و این مسیر عمودی را اسکی میکند فکرش هم دروازه ترس را پیش چشم انسانهای عادی میگشاید ولی کوهنوردان را نباید انسآنهای معمولی دانست آنها عاشقند. این دو کوهنورد اسکی باز لیلاپیک را ترسناکترین کوهی توصیف کردند که تا آن زمان با آن برخوردکرده بودند و معتقد بودند، قله کوه شبیه نوک سوزنی است که رو به آسمان قرار گرفته است .فردریک و یورگن در 18 جون 2005 به کمپ اصلی در ارتفاع 4150 متری رسیدند. این دو کمپ یک خود را در ارتفاع 5000 متری و در تاریخ 22 جون برپا کردند سپس در ساعت 2:30 بامداد روز بعد کمپ 5000 متررا به سمت قله ترک کردند و پس از 7 ساعت به 100 متری این سوزن عظیم رسیدند. آنها ادامه مسیر را بیش از حد یخ زده و پرشیب یافتند که این شرایط برای اسکی کردن مناسب به نظر نمیرسید؛ لذا تصمیم گرفتند از همان نقطه با اسکی به پایین بازگردند. بدین شکل از ارتفاع 6000 متری تا پای یخچال گندوگرولا را با اسکی طی کردند!
برای آشنایی بیشتر با این منطقه و مناطق مجاور آن کتاب حکایت ملک خداداد را بخوانید.