علّامه عارف حسین الحسینی

علّامه عارف حسین الحسینی

علامه عارف حسین الحسینی در کتاب پاک ستان چنین معرفی شده است:

«اینجانب فرزند عزیزی را از دست داده‌ام، خداوند تعالی به همه توفیق تحمّل مصائب و توان ادامه راه پر فروغ شهیدان را بیش از پیش کرامت فرماید..(شیعیان) باید تفکّر این شخصیّت شهید را زنده نگه دارند»  متنی که امام خمینی«ره» پس از شهادت شهید عارف حسین الحسینی در پیام ویژه خود آورده‌اند نشان از جایگاه بالای رهبر شیعیان پاکستان دارد. عارف الحسینی در سال 1946 دریکی از توابع شهر پاراچنار که در منطقه مرزی پاکستان و افغانستان است، متولّد شد و پس از تکمیل تحصیلات خود تا سطح متوسّطه، ادبیات عرب را فرا گرفت و سپس راهی نجف شد. در سال 1349 یا 1350 از طریق آیت الله مدنی در نجف با امام خمینی«ره» آشنا شده و در حلقه‌ی شاگردان ایشان قرار گرفت. روحیه‌ی انقلابی عارف الحسینی باعث شد تا توسّط حزب بعث شناسایی شود و پس از مدّتی بازداشت از خاک عراق اخراج شود. او این بار به پاکستان بازگشته و ازدواج کرد. در سال 1353 قصد داشت مجدداً به عراق برود ولی دولت بغداد برای وی ویزا صادر نکرد و او راهی شهر مقدّس قم شد تا از محضر مراجع ایران کسب فیض کند.

شاگردی آیات عظام وحید خراسانی، تبریزی، مکارم شیرازی، سید کاظم حائری و… حاصل حضور نسبتاً کوتاه او در شهر قم بود که با فعّالیتهای انقلابی عجین شده بود. ساواک نیز این روحانی فعّال پاکستانی را شناسایی کرده و در اواخر دی ماه 1357 او را از خاک ایران اخراج کرد. او در سال 1358 و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران روحیه‌ای مضاعف یافته و به یاری علّامه مفتی‌جعفرحسین رفت که آن روزها تحریک نفاذ فقه جعفری را رهبری میکرد. پیروزی مفتی‌جعفرحسین مقابل خواسته‌های ضیاءالحق باعث شد تا شیعیان خودباوری بیشتری به دست آورند و برای رسیدن به حقوق خود تلاش کنند. از سال 1984 و پس از درگذشت مفتی جعفرحسین، علّامه حسینی رهبری شیعیان را به عهده گرفت و تمام تلاش خود را برای رسیدن شیعیان به جایگاه واقعی سیاسی و اجتماعی خود به کار بست. تلاشهای او آنقدر زیاد بود که افراط گرایان سپاه صحابه بارها او را به مرگ تهدید کردند با این حال مجاهدتهای وی ادامه پیدا کرد. ساخت دهها بیمارستان، مدرسه، مسجد و… از جمله فعّالیتهای وی به حساب می‌آمد. سرانجام در 5 اوت سال 1988 (12 روز پیش از مرگ ضیاءالحق) عوامل سپاه صحابه پس از نماز صبح به علّامه عارف الحسینی حمله کرده و ایشان را به شهادت رساندند. در مراسم تشییع جنازه‌ی وی علاوه بر حضور هیئتی عالی رتبه از سوی امام خمینی «ره»، ضیاءالحق نیز حضور داشت. آیت الله جنّتی نماز جنازه‌ی شهید عارف الحسینی را اقامه کرد و سپس بدن وی در همان محل تولّدش در نزدیکی شهر پاراچنار آرام گرفت.

آیت الله خامنه ای در مورد ایشان میفرمایند: «خداوند شهید بزرگوار مرحوم سید عارف حسین را رحمت کند که در طول مدّت مجاهدت و فداکاریش همیشه مردم را به وحدت و متّحد شدن در مقابل استکبار جهانی دعوت میکرد و سرانجام، استکبار با ایّادی مرموز و پنهانش او را به شهادت رساند».

شما می توانید در کتاب پاک ستان با شخصیت های مطرح پاکستان آشنا شوید.