سایت منتشر کننده خبر: شهر آرا
لینک یادداشت در سایت اصلی: https://shrr.ir/0000yP
«کامیون آرایی در اصل شناسنامه پاکستان در بسیاری از کشورهای خارجی است.»؛ «طبق آمارهای رسمی، پاکستان با صادرات بیش از 4 میلیون تن برنج به دیگر کشورهای جهان توانسته بیش از 2میلیارد و 80 میلیون دلار درآمد داشته باشد.»؛ «بیش از 33 مدل مختلف انبه در پاکستان کشت می شود.»؛ «صنعت چوب در پاکستان به لطف وجود جنگل های مرغوب «شیشم» رونق بسیاری دارد و به خصوص شهر «چنیوت» در ایالت «پنجاب» مرکز ساخت نفیس ترین نگاره های چوبی در جهان به شمار می رود.»؛ «صنعت چرم در پاکستان برای 600 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است و حدود 10 درصد تمام تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص می دهد.» این جملات به منظور آگاهی و اطلاع رسانی، روی پوسترهایی در جای جای نمایشگاه «سرزمین پاکان» به چشم می خورد. هدف از برگزاری این جشنواره که در باب الجواد حرم مطهر رضوی، برگزار شده است، معرفی ظرفیت های کشور پاکستان و آشنایی بیشتر مردم با فرهنگ آن هاست.
محمدرضا کمیلی، مسئول پایگاه فرهنگی «پاکستان، ایرانی ترین همسایه» و مجری جشنواره سرزمین پاکان درباره این رویداد می گوید: «این اولین مرتبه است که چنین جشنواره ای با بافت عمومی، در یک مکان عمومی و ازسوی مردم برگزار می شود. گسترش و شکل گیری ارتباطات قوی تر بین ایران و پاکستان همیشه جزو دغدغه های رهبری بوده است و نمایشگاه نیز به این دلیل راه اندازی شده است. متأسفانه همیشه درباره کشور پاکستان دید امنیتی غالب است.
شناخت خوبی از این کشور وجود ندارد و اکثر مردم فکر می کنند پاکستان یک کشور فوق العاده ضعیف است، بدون کوچک ترین مزیتی. برای اینکه این دیدگاه درست شود، باید کار فرهنگی صورت بگیرد. ما در فضای مجازی فعالیت هایی انجام می دهیم و می کوشیم در صفحات مجازی، زیبایی ها و نگفته های این کشور و ارتباط عمیقش با ایران را مطرح کنیم. بعد از مدتی فعالیت به این نتیجه رسیدیم که باید در فضای میدانی هم کارهایی انجام دهیم. قبل تر در قم نمایشگاه داشتیم. این بار مشهد را انتخاب کردیم که در روزهای تابستان زائر و مسافر بیشتری دارد. مخاطبان ما نیز مردم هستند.»
کمیلی درباره مضمون و محتوای این نمایشگاه می گوید: «در اینجا به صورت خیلی ساده پاکستان و فرهنگ آن را معرفی کرده و از ظرفیت های این کشور گفته ایم؛ از پوشش آن ها، تولیداتشان، غذاهایی که طبخ می کنند و … . اقتصاد دو کشور ایران و پاکستان می تواند مکمل خیلی خوبی برای یکدیگر باشد. تحقیقات می گوید پاکستانی ها نیز علاقه بسیار دارند با ایران و آداب و رسوم آن آشنا شوند. طبق نظرسنجی واشینگتن پست مردم پاکستان 76 درصد به ایران و انقلاب علاقه مند هستند. رتبه دوم در این زمینه متعلق به لبنان و 30 درصد است. این اختلاف فاحش مشوق خوبی است برای اینکه به منظور نزدیک شدن فرهنگی و ارتباطات قوی تر این دو کشور با یکدیگر تلاش بیشتری صورت گیرد.»
البته چنین فعالیتی متقابلا در آینده نزدیک در کشور پاکستان رقم خواهد خورد. آن گونه که کمیلی می گوید، «در نظر داریم هم زمان با دهه فجر، اتفاقی مشابه را در پاکستان رقم بزنیم، آن هم به شکل یک جشنواره؛ یعنی چیزی فراتر از برگزاری یک نمایشگاه. حتی اگر نیاز باشد، سمینارهای دانشگاهی نیز برگزار می کنیم.»
جشنواره سرزمین پاکان از یکشنبه 27 مرداد به مدت 6 روز برپاست. صبح ها از ساعت 9:30 تا 14 و عصر از ساعت 17 تا 22 می توانید از این نمایشگاه که در 18 غرفه گلچین شده است، بازدید
کنید. 5 غرفه متعلق به مجموعه های ایرانی است، 2 غرفه متعلق به اداره زائران غیرایرانی حرم و 11 غرفه پاکستانی نیز در این نمایشگاه موجود است که لباس ها، غذاها و محصولات پاکستانی را برای عموم عرضه می کنند..