عبدالله شاه غازی Abdullah Shah Ghazi

عبدالله شاه غازی Abdullah Shah Ghazi

 معجزه ای از جنس کرامت

پاکستان اگرچه از نقطه شروع اسلام فاصله داشت ولی رفته رفته و طی گذشت قرن ها برخی بزرگان و سادات پا به این منطقه گذاشتند. در این کشور می توان سادات نقوی و جعفری را فراوان دید. در کتاب حکایت ملک خداداد به یکی از این بزرگان اشاره شده و آمده است: بر بلندای تپه ای در منطقه ساخلی «کِلِفتن» آرامگاهی وجود دارد که مریدان بی شماری را گرد خود جمع می کند، این بقعه که در اکثر ساعات روز غرق در گل های سرخ رنگ است به حضرت عبدالله شاه غازی تعلق دارد.

عطر معنوی خاص این مزار باعث می‌شود تا مردم از گوشه و کنار شهر کراچی و دیگر نقاط پاکستان به قصد زیارتش راهی کلفتن شده و سپس با طی پله های مزار خود را به مقبره اصلی برسانند.نسب این امامزاده باکرامت چنین است « سید ابومحمد عبدالله الاشتر بن سید محمد نفس الزکیه بن ممد سید عبدالله بن حسن مثنی بن امام حسن مجتبی «علیه السلام» به این معنا که با سه واسطه نسب ایشان به امام دومین شیعیان می رسد.

در اینکه چرا ایشان مجبور شدند راهی سند شوند روایت های مختلفی نقل می‌شود ولی معتبرترین آن حکایت از تحت تعقیب قرار گرفتن عبدالله شاه غازی توسط دولت منصور عباسی دارد، بنی عباس که ابتدا با داعیه ارادت به اهل بیت«علیهم السلام» قدرت را به دست گرفته بودند خود تبدیل به دشمنانی سفاک شدند و نفس زکیه را به شهادت رساندند، سپس در تکاپو افتادند تا نوه وی یعنی «عبدالله شاه غازی» را نیز از دم تیغ خود بگذارنند و همین باعث شد تا ایشان در پوشش یک بازرگان روانه ایالت سند کنونی شود.

تاریخ گواهی می دهد که حضور پربرکت ایشان در این منطقه باعث ترویج اسلام و گرایش هزاران نفر به این دین مبین شد با این حال در سال 151 هجری قمری دست نشانده های دولت منحوس عباسی ایشان را به شهادت رساندند و مردم بدن مطهر عبدالله شاه غازی را بر بالای تپه ای دفن کردند.

نکته جالب این است که علیرغم نزدیک بودن این آرامگاه به دریای عمان چشمه ای که زیر مقبره قرار دارد نشانه ای از شوری دریا را ندارد و شیرینی آن باعث شده تا مردم به نیت شفا آن را بنوشند و آن را کرامت آشکار فرزند امام مجتبی«ع» بدانند.

پیش از این شب هنگام صدها صوفی و درویش پای تپه ای که مزار این امامزاده بر فراز آن قرار دارد جمع می شدند و تا صبح مشغول اعمال خاص خود می شدند از سخنرانی و مدح اهل بیت گرفته تا مجالس ذکر و… رفتار خاص این صوفیان مورد توجه ویژه مردم پاکستان و دیگر گردشگران قرار می گرفت و بسیاری می آمدند تا از نزدیک این برنامه ها را مشاهده کنند. بزرگ‌ترین گردهمایی عمومی در اطراف مقبره عبدالله شاه غازی همزمان با سالروز شهادت وی (12شهریور ماه)  صورت می گیرد و 3 روز مردم از گوشه و کنار پاکستان به کراچی می آیند تا مزار ایشان را زیارت کنند.

مردم کراچی معتقدند قرار گرفتن مزار ایشان بر بالای بلندی باعث دور شدن طوفان های دریای و دیگر بلایا از مردم می‌شود که این خود نشان دهنده ارادت عموم اهل سنت به خاندان عصمت و طهارت است.

شما می توانید در کتاب حکایت ملک خداداد بصورت کامل با این منطقه زیبا آشنا شوید.