پیشاور Peshawar

پیشاور Peshawar

سرزمین افسانههای کهن

پیشاور را به راستی باید شهر افسانه های کهن دانست. مرکز ایالت خیبرپختونخوا فاصله چندانی تا اسلام آباد پایتخت پاکستان ندارد. جمعیت پیشاور حدود 2 میلیون نفر است و ششمین شهر پر جمعیت کشور پاکستان به حساب می آید. در کتاب حکایت ملک خداداد شهر پیشاور چنین توصیف شده است.  پیشاور نگین درخشان شمال غرب پاکستان است که مرزبان باور و روایتگر تاریخ چند هزار ساله شبه‌قاره است. این شهر را دروازه جنوب اسیا می دانند چرا که قدم گذاشتن در آن به منزله خروج از آسیای میانه و ورود به جنوب قاره کهن است، پیش از ما نیز میلیون ها انسان از جمله اسکندر مقدونی، چنگیز خان مغول، سلطان محمود غزنوی و نادر شاه افشار همین مسیر را به سوی هند تاخته اند.

پیشاور را یکی از قدیمی ترین شهرهای ساخته شده به دست بشر می دانند که گاهی آثاری با 7 هزار سال عمر از دل آن بیرون کشیده شده است، درکتیبه «کعبه زرتشت» واقع در نقش رستم استان فارس پیشاور یکی از شهرهای زیبای قلمرو حکومت ساسانیان برشمرده شده است. شهری که در 45 کیلومتری مرز «تورخم»- به زبان اردو؛ طورخم- قرار دارد و مسیر رسیدن از آن به کابل پایتخت افغانستان چندان سخت نیست، راهی که از مسیر مشهور دره خیبر می گذرد و اهمیت تاریخی آن بسیار زیاد است به خصوص گذر از باب طاقی شکل مشهور خیبر که اینک به نماد ایالت خیبرپختونخوا تبدیل شده است.

سینه سر به مهر پیشاور هنوز هم برای اهل سر گفتنی های بسیار دارد و به خصوص شب هنگام که ستارگان یک به یک در اشتیاق وصال این زیبای بی همتا در آسمانش جلوه گر می شوند  عظمت «شبهای پیشاور» را سلطان الواعظین شیرازی پیش از ما درک کرده و ما نیز به شوق جرعه ای معرفت قدم بر این زمین گذاشته ایم

وارد پیشاور که می شویم خود می‌توانیم انتخاب کنیم که سفر ما تنها بُعد جغرافیایی داشته باشد یا بُعد تاریخی نیز پیدا کرده و ما را به هزاران سال پیش ببرد! مرکز ایالت خیبرپختونخوا شهری سرسبز و زیباست که در کنار رود کابل واقع شده و مراکز علمی، تجاری، نظامی و تاریخی بسیاری در آن قرار دارد.اهمیت استراتژیک این شهر باعث شده که در طول تاریخ بودائیان، مسلمانان، سیک مذهب ها، انگلیسیها و صدها تمدن کوچک و بزرگ دیگر حکومت بر آن را تجربه کرده باشند. ساکنان اصلی پیشاور اینک پشتو زبان ها هستند که ریشه آنان به اولین مهاجرت آریایی های بر می گردد.

شهر پیشاور نیز چون لاهور به دو بخش شهر قدیم و جدید تقسیم می‌شود. بسیاری از دیدنی های پیشاور در قسمت قدیمی شهر واقع هستند ولی برای مسافران خسته ای که تازه از راه رسیده و گرد و خاک سفر به چهره دارند لختی آسایش و استراحت در هتل های هفت رنگ این شهر ضروری است؛ بسته به انتخابمان می‌توانیم هتل هایی چند ستاره و یا مسافرخانه هایی مناسب را در پیشاور پیدا کرده و خستگی راه از تن خارج کنیم. صبح گاهان پیشاور با تمام زیبایی هایش به روی ما لبخند می زند و ما را از شکوه گذشته وصلابت امروزش آگاه می کند ولی پیش از آن سیر شبانه ای نیز به تاریخ این آرمانشهر خواهیم داشت.

 شما می توانید در کتاب حکایت ملک خداداد بصورت کامل با این منطقه زیبا آشنا شوید.